петак, 8. август 2014.

Srpski Holivud: "Veliki šumski patuljak" za film Mladena Milosavljevića



Pobednik 4. Revije nezavisnog off-filma Srbije je Mladen Milosavljević sa filmom "Naprata", saopštio je danas beogradski producent "Fiks Fokus" koji organizuje ovu nesvakidašnju manifestaciju u selu Mutanj na Rudniku zajedno sa lokalnim filmofilom Ivanom Jakovljevićem.
Autor iz Velike Plane Milosavljević dobio je u "Srpskom Holivudu" nagradu koja se zove "Veliki šumski patuljak".

Druga nagrada - "Šumski patuljak" pripala je Marku Backoviću iz Pančeva za film "Između smrti i jave". 
Producent ova dva filma je "Panzova Pictures" iz Pančeva.
Treću nagradu - "Mali šumski patuljak" dobio je Bojan Stefanović iz Vršca za film "Beksonačni hodnik", u produkciji "Requiem Films" iz Vršca.
Odluku je doneo žiri čiji je predsednik bio dramaturg Miodrag Novaković, a članovi filmski reditelj-dokumentarista Miroslav Nikolić i sponzor festivala dr Božidar Udovičić.
Na reviji je ove godine od 1. do 3. avgusta prikazano šest filmova u konkurenciji i četiri van konkurencije. To su dugometražni i srednjemetražni filmovi koje autori snimaju u svojim "kućnim radionicama", sa porodicama, komšijama i prijateljima, dakle produkcijski potpuno van okvira zvanične srpske kinematografije.

Mesto održavanja poznato je kao "Srpski Holivud" jer je Jakovljević, u lokalnom okruženju prozvan Ivo-Car, na jednoj strmoj livadi, na vrhu brda Straževica, podigao slova visoka tri i po metra koja čine reč "HOLYWOOD" i koja se veoma lepo vide sa Ibarske magistrale, čak i noću, jer su osvetljena.
Jedno L umesto dva u ovoj reči (kako bi bilo pravilno napisano) nije slučajno izostavljeno, već je to Ivo-Car uradio namerno, kako kaže, da ga ne tuže Amerikanci.
Reviju su, pored dr Udovičića, podržali Kulturni centar Gornji Milanovac, Hotel NEDA sa Rudnika, Centar dečijih letovališta i odmarališta sa Rudnika i Mesna zajednica Rudnik.

Preuzeto sa:

http://www.blic.rs/Kultura/Vesti/485591/Srpski-Holivud-Veliki-sumski-patuljak-za-film-Mladena-Milosavljevica

Нема коментара:

Постави коментар